E.AM

28 januari

Då börjar tisdagen lida mot sitt slut, vad har jag hunnit göra idag. Tidig morgon då med lite dans på idrotten och sedan lucnch med tjejerna på grekiska tavernan. Ni som bor i borås och inte ätit där borde verkligen testa det, det är buffé varjedag 11-14 tror jag det var, det finns så sjukt mycket olika maträtter och det är sååå gott 79 kr också. Efter skolan gymmade jag, körde verkligen ett hårt pass idag, känner mig riktigt nöjd och kan somna med gott samvete. 

Gör det inte för "lätt" för dig

Har verkligen funderat mycket det senaste om varför just DET händer, vad är meningen att man skall bli sårad om och om igen, varför man gör samma misstag ett antal gånger. Lär man sig inte efter en gång varför man inte ska göra som man gör. Jag tror att detta kan bero på att vi har för bra förväntningar på folk och tror inte något ont om just den. Men varför gör man som man gör, ibland ger man upp något bra för att man är rädd, rädd att bli sårad eller att förlora det men det man gör är att inte ens ge det en chans och se om det blir till något riktigt bra. Man borde ta mer chanser och se ljust i sina beslut, för antagligen så lär man sig av det och det som händer ska hända. 

Ge aldrig upp något, ta chansen ni har för antingen så kan man ge allt och vinna eller så skiter man i det och vinner inte.

Stränder i Thailand

De vita stränderna med klarblått vatten är ju så underbart i Thailand, som i alla andra länder så beror det ju självklart på vart man befinner sig men i Thailand så är man lycklig vart man än är. Allt är så fantastiskt men självklart så har man alltid en favorit, min är Leamsingbeach där jag så länge kan minnas alltid besökt. Man får åka en bit, cirka 20 minuter från Patong och när man är framme så får man gå ner för så många trappor och sen är man framme, den är inte jättestor men det finns öndå restauranger och några charmiga duschar. Jag skulle aldrig åka till Thailand utan att komma till denna fantastiska strand. På bilderna så är jag på en strand som var hotellets strand Anantara Sikau heter hotellet och där är det lugnt och skönt. Vill man ha mycket folk, erbjudanden på stranden på vad man ska göra på kvällen och thailändskor som går och säljer mat så skulle jag absolut rekomendera patong beach där det finns så mycket att se på, mycket folk och mycket att göra under de timmarna man ligger där. I Ao Nang finns en strand där aporna kommer fram på eftermiddagarna runt 3 ungefär, då får man göra lite vad man vill med dem, jag matade dem med bananer, men man får absolut räkna med att dem hoppar på en (inte farliga). De är snälla apor om man är snälla mot dem såklart, men det var självklart en rolig upplevelse att få vara med om. När man är i Ao Nang så kan man även därifrån åka med små båtar till minde öar, min favorit var Pangnam cave där de stod små båtar överallt och sålde mat, så där fanns det inga restauranger utan de var båtarna som gällde, det var även tidsvatten där, så på morgonen så var standen inte så stor men senare blev den större och större. Man kunde även simma ut till en liten udde där det var en grotta som man kunde kika in i, lite läskigt eftersom man inte visste vad som befann sig där. Den sista stranden jag tönkte tipsa om idag är Charile beach där jag bara var i 1 timma, men där var det så härligt, och där kunde man även bo (många backpackers som bor där). Dit kan man bara ta sig med båt, och det är så mysigt och fint där. 

Finns så många stränder som jag skulle vilja tipsa om men dessa ligger på topp för min del. 

Thailand is my other home

Thailand 2013/2014 var en resa som jag aldrig kommer att glömma, fick så många nya erfarenheter fick leva lite som backpackers fast med stor resväska. Denna resan kommer jag aldrig att glömma, fick träffa så många nya härliga människor samtidigt som jag fick träffa mindra härliga. Det var väldigt stort för mig att åka tillbaka till Thailand då det är som mitt andra hem plus att min älskade syster bor där nere just nu, mpnga olika känslor var inblandade och jag kan inte beskriva med ord hur denna resan har lärt mig mycket. Har ni någongång kännt att ni bara kan koppla bort allt och känslorna stängs av. Man känner inte saknad på samma sätt som när man är hemma? Denna resan har jag verkligen levt, gjorde så mycket roligt men samtidigt så mycket seriösa saker. 

Jag kommer i senare inlägg berätta om vad man borde göra och inte göra när man är i Thailand. 

Upp