E.AM

Träning - onyx

Fick en fråga om vart jag tränar och jag tränar på onyx i stan vilket jag trivs som fisken i vattent. Just nu har jag inte tränat på 2 veckor vilket känns väldigt tråkigt, men är sjuk så får se till att få bort detta viruset.... Några tips? hur gör ni när ni är sjuka med träningen? 

Live before you learn

mysig morgon med min pärla, ligger hemma sjuk... Idag blir det endel plugg men väldigt mycket vila eftersom att jag varit sjuk i två veckor snart och mår bara sämre och sämre så det är nog vilan som saknas.. Har hört att man ska äta röd paprika om man är förkyld för det är väldigt mycket c-vitaminer i det, till och med mer än i apelin? sjukt gott. 

Frukost

Blev lite sovmorgon idag vilket behövs, är lite sjuk fortfarande och går nu in på min andra vecka.. Frukost idag blev gröt med lite pumpakärnor och annat smått och gott i, även kanel som gjorde det lite extra gott. Till detta åt jag ett knäckebröd med banan på och ett stort glas med vatten! 

 

Fredag, unna dig

Då var det fredag igen, många möjligheter idag då jag tycker att man ska göra precis det man vill göra. Lägg bort alla måsten och ha kul eller ha det skönt, unna dig något lite extra. Själv så är jag lite halvsjuk då jag varit det i en vecka, vill bara bli helt friskså jag överväger med att stanna hemma vilket ändå känns väldigt tråkigt... Men vi får se, stannar jag inte hemma så blir destinationen älskade Göteborg som det aldrig skadar att besöka. 

Plugga hela dagen, inte okej

Tycker det är riktigt hemskt att man tar med sig skolan hem varjedag, att man aldrig hinner med fritid. Att komma hem från skolan ska vara det skönaste på dagen, kanske har man hunnit träna innan man kommer från skolan, men istället har man den stressen i sig att man måste plugga. Plugga är ju en valfri sak, hänger man med på lektionerna så klarar man alltid ett E, men många siktar på de högre betygen då det krävs mycket tid hemma. Jag försöker sitta varje dag när jag kommer hem från skolan för att man ska hinna med allt man ska göra, och när jag kommer hem vill jag bara lägga mig i sängen, kolla på någon serie och dricka te/kaffe. Skulle jag göra detta nu så kommer jag inte kunna slappna av riktigt och njuta av stunden. Man borde bara ha prov för att kolla var man lärt sig och inte läxor som man måste göra hemma, för lite fritid förtjänar vi.

SALLAD

Åt min älskar sallad till lunch idag vilket är andra gången denna veckan. Ska man göra sallad så finns det ju så många olika variationer man kan göra så det blir ju inte så ensidigt och tråkigt att äta det "varje dag". Igår tillexempel så hade jag ju basen som är lite vanlig sallad köpt i en påse men lite spenat och rocola, sedan lade jag till majs, paprika, gruka, tomater, keso och fetaost, detta tycker jag att man kan ha till all sallad som en bas. Sedan lade jag till ett kokt ägg och räkor vilket är sååå fräsch smak och det blir en god blandning. Idag la jag till räkor och vindruvor som blev lika gott. Man kan ju ha tonfisk, lax, kyckling, stekt ägg, sill ja det finns ju endel att välja på.

Att ha sin syster på andra sidan jorden

Att vara ifrån någon som är ens andra halva, alltså ens syster. Min syster Rebecca bor just u i Thailand eftersom att hon arbetar för fritidsresor vilket är hennes drömjobb, att veta hur mycket detta betyder för henne för det lite lättare att inte ha henne här för att jag då vet att hon gör något som hon aldrig kommer att glömma. Men det är samtidigt så sjukt jobbigt att inte ha henne i samma hus då man kan prata med henne direkt, hitta på saker, fråga om råd och framförallt få den kärleken via att bara ha henne så nära. Jag och Rebecca är verkligen typiska syskon för vi tjafsar över små saker som oftast är om "jag har rätt" från båda hållen och sedan älskar vi varandra sååå mycket att vi inte skulle kunna klara oss utan varandra. Hon är faktiskt min förebild då hon går sin egna väg, för att det är den hon drömmer om och konsekvenserna som det leder till sköter hon på ett snyggt sätt. Inte för att det blir så stora konsekvenser av det men ändå. Hon är en väldigt bra syster som kan hjälpa mig med det mesta. Men avståndet hindrar inte oss, för vi vet att vi alltid finns där för varandra och stöttar varandra i alla lägen, och det är en stor trygghet i vardagen. 

Friends

Att träffa nya människor är bland det roligaste jag vet, att få höra folks livshistoria och vad dem har gått igenom har så intressant. Att man lär sig så mycket genom att bara lyssna och nicka. Jag tycker inte att det är rätt att dömma folk även om man hör saker dem har gjort som är bedrövligt för bakom varje människa finns en lång väg som ingen har gått och alltså gör man saker som ingen egentligen vet varför man gör. Jag är en väldigt bra lyssnare, jag lyssnar mer än vad jag pratar, att hjälpa folk älskar jag men det är väldigt jobbigt också. att få min tillit (att öppna mig) är ändå en stor grej för jag känner ändå nästan direkt vilka man kan lita på och inte men sedan kan jag prata med många om vad jag tycker för det jag står för står jag för. Det tycker jag är väldigt viktigt, att man inte ska säga saker för att rädda sig i vissa situationer utan att säga sanningen direkt och stå för saker. 

Två bilder från förra lördagen då jag testa på lite nya saker. 

You love it

Detta lovet har ju verkligen sprungit iväg som alla andra lov gör. Men jag är så taggad på att det snart är sommarlov för jag vet hur snabbt det kommer gå dit plus att vi har ett till lov emellan. Nu har halv februari gått och mars iår kommer gå ännu snabbare då jag först ska iväg på en liten klassresa till stockholm, sen fyller bästis 18år då det ska firas och två andra bra vänner fyller också 18år så det kommer bli mycket festligheter vilket man alltid ser fram emot. Sen har vi ju April då det är lov, kortege och massa annat roligt så sen är det bara 5 veckor kvar ungefär. Men det kommer ju även vara så mycket jobb i detta med, skolan kommer ta så mycket tid men det är framtiden som står på spel så det bästa ska man försöka ge.

Lite bilder från lovet, från göteborg med matilda, lite ego och parfym+naglar. 

 

When you see

Idag började jag dagen med ett väldigt hårt gympass, svettades som aldrig förr och de dagarna älskar jag ju bara mer och mer. Körde både kondition då jag gjorde intervaller, pw och sprang. Sedan avslutade jag gympasset med ryggen/armar och ben/rumpa. När jag inte gymat på några dagar så får jag ett litet ryck då jag vill träna hela kroppen för brukar annars dela upp det då jag ena dagen siktar in mig på att träna bara mage och så vidare. Efter det så sprang jag lite i stan för skulle fixa en present i sista sekunden vilket gick superbra. Kvällen avslutades med världens bästa släkt då vi fick god mat och förlängt liv. 

It's like that

Gokväll Idag har jag varit riktigt hälsosam, började dagen med att baka ett riktigt nyttigt och gott bröd som blev fantastiskt, det var både banan och honung i som gjorde smaken unik. Sedan så har jag även varit upp i simhallen och simmade i 40 minuter och bastade 10! Nu ska jag vänta in paradise hotel, man får ju inte missa finalen.